Edukimi i nxënësve në shkollën tonë është i gjithasnshëm. Kjo duket nga aktivitetet e vazhdueshme që ne realizojmë. Kështu ditën e Enjten  para së Dielës të të Lidhurit të Mishit, fillimit të Kreshmës së Madhe Orthodhokse nxënësit u njohën me zakone dhe rite popullore të trashëguara nga lashtësia deri më sot që lidhen me këtë periudhë.  Gëzuar për shumë vjetë. Kreshmë të mbarë. 

Η μόρφωση που προσφέρει το σχολείο μας είναι ποικιλόμορφη. Έτσι την Τσικονπέμπτη οι μαθητές/ριες γνώρισαν ήθη και έθιμα που συνδέονται με αυτή την περίοδο. Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή.