Gjatë procesit të edukimit të gjithanshëm, shkolla jonë, kultivon tek nxënësit e saj, që në moshë të re, virtytin e bamirësisë dhe të ofrimit ndaj njerëzve në nevojë. Ashtu si çdo vit dhe sivjet, në këtë periudhë të vështirë për të gjithë, shkolla jonë me ndihmën e prindërve dhe nëpërmjet nxënësve mblodhi ushqime, veshmbathje, lodra etj të cilat më pas i dorëzoi në Mitropolinë e Shenjtë Korçë në mbështetje të veprës së saj të madhe bamirëse.

Një komision i përbërë nga Drejtoresha e Përgjithëshme znj Evi Ntikou, nëndrejtori dhe tre nxënës i dorëzoi këto ndihma tek Atë Mihal Sanellarit.

Atë Mihal Sanellari na falenderoi dhe na përgëzoi për faktin se shkolla jonë kultivon tek nxënësit e saj virtytin e ofrimit, të bamirësisë, të ndarjes dhe dhurimit të të mirave me njerëzit në nevojë. “Gjithçka që kemi është një dhuratë nga Zoti dhe mirë është që ta ndajmë me ata që kanë nevojë. Vetë Lindja e Krishtit është një dhuratë e Zotit ndaj njerëzimit me qëllim shpëtimin tonë. Kështu dhe ne kur dhurojmë dhe japim i ngjajmë vetë Zotit” tha ndër të tjera Atë Mihali.

Me këto fjalë në zemër u larguam të kënaqur pasi të gjithë sëbashku mundëm të ofrojmë diçka dhe ne për njerëzit në nevojë në këto ditë festash.

 

Κατά την διαδικασία της γενικής αγωγής που προσφέρει, το σχολείο μας, καλλιεργεί  στους μαθητές της, από μικρή ηλικία, την αρετή της ελεημοσύνης, της προσφοράς προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όπως κάθε χρόνο και φέτος, σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε όλου, το σχολείο μας, με την βοήθεια των γονέων και μέσω των μαθητών συγκέντρωσε τροφές, ρουχισμό, παιχνίδια κ.α τα οποία μετά παρέδωσε στην Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς με στόχο την στήριξη του σπουδαίου φιλανθρωπικού της έργου.

Μια επιτροπή αποτελούμενη από την Γενική Διευθύντρια κα Ευδοκία Ντίκου, τον υποδιευθυντή και τρεις μαθητές, παρέδωσε τα δώρα στον π Μιχαήλ Σανελλάρη.

Ο π Μιχαήλ Σανελλάρη, μας ευχαρίστησε και συνεχάρη το σχολείο μας για το γεγονός πως καλλιεργούμε στους μαθητές την αρετή της προσφοράς, της ελεημοσύνης, της δωρεάς των αγαθών για στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  «Όλα όσα έχουμε είναι ένα δώρο από το Θεό και είναι καλό να το μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η ίδια η Γέννηση του Χριστού είναι ένα Δώρο του Θεού προς την ανθρωπότητα για την σωτηρία της. Έτσι και εμείς όταν κάνουμε δωρεές, προσφέρουμε μοιάζουμε στον ίδιο το Θεό»- είπε μεταξύ άλλων ο π Μιχαήλ.

Με τα λόγια αυτά στην καρδιά φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι αφού όλοι μαζί μπορέσαμε να προσφέρουμε και εμείς κάτι στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη τούτες τις γιορτινές μέρες.