Sa krijime të bukura realizohen në shkollën tonë!
Në lëndën e Aftësimit Teknologjik Praktik nxënësit, aftësohen në fusha të ndryshme të jetës. Gjatë këtij viti shkollor nxënësit kanë mësuar, se si të ndihmojnë në shtëpi. Domethënë, se si të pastrojnë, të rregullojnë dhe të gatuajnë. Kanë sjellë receta të ndryshme gatimi, " të shijshme" vetëm duke i lexuar në klasë ( mendoni t'i kishim provuar)! Gjithashtu, kanë krijuar punime shumë të bukura, si zbukurime dhe sende të nevojshme për në shtëpi. Me fantazinë e tyre krijuese ndërtuan shtëpi të bukura, që dukeshin sikur kishin dalë nga ëndrrat e tyre! Të gjithë këto i kanë bërë duke përdorur edhe mjete të riciklueshme. Akoma, ata janë bërë nikoqire dhe nikoqirë të mirë. Kjo sepse mësuan se si të qepin, të qëndisin dhe të krijonë punime me gjilpërë dhe pe! Këtë vit shkollor organizuam edhe konkurse të vogla.  Në këtë mënyrë, morrën çmime idetë më të veçanta dhe të punuara mirë. Kupat edhe medaljet ishin, sigurisht, të krijuara nga vetë nxënësit. 

Sipas poetes afrikano-amerikane Maja Angelou: " Nuk është e mundur të harxhosh të gjithë krijimtarinë tënde. Sa më shumë përdoret, aq më shumë ke". Shkolla jonë, gjithmonë, do të vazhdojë të ketë si qëllim të ndihmojë fëmijët që të kultivojnë krijimtarinë e tyre!

M Xhoga

..............................

Τι ωραίες δημιουργίες πραγματοποιούνται στο σχολείο μας!

Στο μάθημα της Τεχνολογίας οι μαθητές, εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς της ζωής. Αυτή τη σχολική χρονιά oι μαθητές έχουν μάθει, πως να βοηθάνε στο σπίτι. Δηλαδή, πως να καθαρίζουν, τακτοποιούν και να μαγειρεύουν. Έχουν φέρει διάφορες συνταγές μαγειρικής, "νόστιμες" και μόνο που τις διαβάσανε στην τάξη (φανταστείτε να τις δοκιμάζαμε)! Επίσης, έχουν δημιουργήσει υπέροχες κατασκευές. Έχουν φτιάξει ξεχωριστά είδη διακόσμησης χώρου και χρήσιμα είδη σπιτιού. Ακόμα, με την δημιουργική τους φαντασία κατασκεύασαν ωραία σπίτια, που έμοιαζαν βγαλμένα από τα όμορφα όνειρα τους! Όλα αυτά έχουν φτιαχτεί χρησιμοποιώντας και ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπλέον, έχουν γίνει καλές νοικοκυρές και καλοί νοικοκύρηδες. Αυτό, γιατί έμαθαν να ράβουν, να κεντάνε και να φτιάχνουνε δημιουργήματα με βελόνα και κλωστή! Τέλος, αυτή την σχολική χρονιά διοργανώσαμε και μικρούς διαγωνισμούς. Έτσι βραβεύτηκαν οι πιο ξεχωριστές και καλοδουλεμένες ιδέες. Εννοείται τα κύπελλα και τα μετάλλια είχαν φτιαχτεί από τα ίδια τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Maja Angelou : " Δεν είναι δυνατόν να ξοδέψεις όλη σου την δημιουργικότητα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερη έχεις". Το σχολείο μας πάντα θα συνεχίζει να βοηθά τα παιδιά να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους!

 Μ Τζόγκα