Çdo vit nxënësit e shkollës sonë prezantojnë për publikun artdashës të Korçës një ekspozitë me krijimet e tyre artistike. Tema e ekspozitës së fundit  ishte: "Vallja e ndjenjave". Gjatë vitit shkollor që kaloi, për shkak të situatës së krijuar me Covid 19, kjo ekspozitë nuk u realizua për këtë arsye vendosëm që t'ia u prezantojmë atë në format elektronik. I përgëzojmë nxënësit për krijimet e tyre të mrekullueshme dhe ju urojmë atyre suksese të mëtejshme. 

Κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζουν, για το κοινό της πόλης της Κορυτσάς, μια έκθεση με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Το θέμα της τελευταίας έκθεσης ήταν "Ο Χορός των συναισθημάτων". Εξαιτίας όμως της κατάστασης που δημιουργήθηκε αυτή η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε, για το λόγο αυτό την παρουσιάζουμε σε όλους μέσα από ένα βίντεο. Συγχαίρουμε τους μαθητές για τις δημιουργίες τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

 

Τίποτα δεν μας χαροποιεί περισσότερο από τα χαμόγελα των παιδιών. Οι μαθητές μας διδάσκονται τα μαθήματα με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας Υπάρχουν όμως μαθήματα μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν έμπρακτα. Τέτοιο είναι το μάθημα της τεχνολογίας, ένα μάθημα βιωματικό που τα παιδιά μαθαίνουν στην πράξη πολλά πράγματα και συγχρόνος το απολαυάνουν με χαρά. 

Asgjë nuk na fal më tepër kënaqësi sesa buzëqeshja e fëmijëve. Nxënësit/et e shkollës tonë mësojnë të gjitha mësimet me metodat e fundit. Ka dhe nga ato mësime në të cilat nxënësit mësojnë nëpërmjet praktikës. I tillë është dhe mësimi i Aftësimit Teknologjik , një mësim praktik nëpërmjet të cilit aftësohen duke e përjetuar gjithçka dhe në të njejtën kohë ata kënaqen dhe gëzohen. 

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για την έκδοση του λογοτεχνικού βιβλίου με ποιήματα της φιλολόγου της αλβανικής γλώσσας κα. Βαλμπονα Λόλα (Λένα) με τίτλο «Κρύσταλλα Ψυχής».

Η έκδοση αυτού του υπέροχου βιβλίου αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για το υψηλό επίπεδο του Εκπαιδευτικού Προσωπικού που διαθέτει το σχολείο και για τους οποίους είμαστε περήφανοι.

Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και αναμένουμε ανυπόμονα  τις νέες της πνευματικές δημιουργίες.

...............................

Shprehim gëzimin tonë të veçantë për botimin e veprës letrare me poezi të filologes së gjuhës shqipe znj Valbona Lola (Lena) me titullin “Krisale Shpriti”.

Botimi i këtij libri të mrekullueshëm me poezi përbën një vërtetim më tepër për nivelin e lartë të Stafit Mësimor që disponon shkolla dhe për të cilët ne jemi krenarë.

I urojmë që i libri saj të ketë një rrugëtim të gjatë dhe presim me padurim krijimet e saj të reja shpirtërore.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός Κορυτσάς με θέμα «Ο Ερυθρός Σταυρός και τα παιδιά». Στόχος της έκθεσης πέρα από την βράβευση των καλύτερων δημιουργιών με θέμα τον Ερυθρό Σταυρό είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το έργο του αλλά και την δημιουργία της αίσθησης της προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους.

Για την ιστορία το σχολείο μας δεν πήρε κάποιο βραβείο αλλά όλη η διαδικασία και η συμμετοχή ήταν εποικοδομητική για τα παιδιά μας.

 

Tο σχολείο μας διοργάνωσε μια έκθεση με ζωγραφιές των παιδιών,  με θέμα «Φύση και Ζωή». Η Έκθεση  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας στην Κορυτσά, από τις 3 -5 Απριλίου και εκεί εκτέθηκαν ζωγραφιές των μαθητών από την  Στ’ έως την Θ’ τάξη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης  παρευρέθηκαν επίσημοι καλεσμένοι,  μεγάλος αριθμός μαθητών του σχολείου μας αλλά και εκπαιδευτικοί και μαθητές των άλλων σχολείων της Κορυτσάς.

Το σχολείο μας  προσπαθώντας  να είναι ένα ανοιχτό σχολείο προς την κοινωνία διοργανώνει κάθε χρόνο παρόμοια έκθεση αλλά και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ συμμετέχει ενεργά και σε όσες διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην δασκάλα των καλλιτεχνικών την κα Κεσιάνα Σάμλλη για την άρτια διοργάνωση αλλά και στους μαθητές για τις υπέροχες ζωγραφιές τους.

Επιστημονικά περιοδικά που προετοίμασαν οι μαθητές της Η τάξης μαζί με την δασκάλα τους της Αλβανικής Γλώσσας την κα Βαλμπόνα Λόλα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην δασκάλα. 

Revista shkencore të përgatitura nga nxënësit e klasës së VIIIa nën mbikqyrjen e mësueses së tyre znj Valbona Lola  në orën e Gj Shqipe. Urime nxënësve dhe mësueses

Revista Shkencore UFO VIIIa by on Scribd

Revista Shkencore VIIIa by on Scribd