Εκτύπωση

 

Ekpsozitë Dixhitale e veprave të dalluara të Konkursit Ndërkombëtar të Pikturës me temë “pranë apo larg, Jemi të gjithë Një”.

 

Sekretaria e Përgjithshme e Diplomcisë Publike dhe Helenizmit të Diasporës së Ministrisë së Jashtme, promovon ekspozitën dixhitale me veprat që u dalluan nga 125 artistë të vegjël të Diasporës që morën pjesë në Konkursin Fëmijënor-Rinor të vizatimit “pranë ose afër Jemi të gjithë Një” nëpërmjet materialit audioviziv i cili është publikuar nga  Galeria e Pikturave për Fëmijë në Youtube.

 

Në këtë Konkurs, i cili u organizua brenda viti 2020 nga Sekretaria e Përgjithshme e Diplomacisë Publike dhe Helenizmit të Diasporës në bashkëpunim me Galerinë e Pikturave për Fëmijë të Greqisë, si dhe me ndihmën e Degës Helene e Organizimit Ndërkombëtar të librave për Rininë- Rrethi i Librit Helen për fëmijë u mblodhën në total 3520 vepra nga 30 vende.

125 prej këtyre veprave që u dalluan vijnë nga fëmijë të Diasporës të cilët banojnë në vendet si: Egjipti, Shqipëria, Argjentina, Armenia, Australia, Belgjika, Brazili, Franca, Gjermania, Gjeorgjia, Svicra, USA, India, Spanja, Italia, Kanadaja, Kina, Qiproja, Republika Popullore e Kongosë, Britania e Madhe, Bangladesh, Norvegjia, Hollanda, Ukraina, Rumania, Rusia, Serbia, Suedia, Turqia dhe Kili.

 

Vlerësimi i veprave u realizua nga Komisioni i Vlerësimit Artistik të Galerisë së Pikturës për fëmijë e cila përbëhet nga artistë të njohur dhe mësues, ndërsa u dërguan Fletë Lavdërimi për veprat e dalluara sipas grupmoshave, si dhe diploma për pjesmarrjen tek të gjithë nxënësit që morën pjesë në konkurs pavarësisht pikëve që morën dhe rënditjes së tyre.

Me ndihmën e Parlamentit të Greqisë, veprat e dalluara të artistëve të vegjël do të printohen në një album.

............

Nga Shkolla “Omiros” u dalluan dhe u vlerësuan me çmim 6 vepra të nxënëseve Bimbli Elena, Dajko Ambra, Foto Joana, Matka Xhorxhia, Skeja Sara, Xega Katerina,  të cilat mund t’i shikoni në fillim të videos në të cilën Shqipëria rënditet e para. Nxënëset   nderuan veten, shkollën, qytetin e tyre e të gjithë vendin.

 

Ju urojmë artisteve tona suksese dhe i falenderojmë që na nderuan me krijimet e tyre.

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «κοντά ή μακριά, ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι EΝΑ»

 

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΔΔΑΕ) προωθεί την ψηφιακή έκθεση με τα διακριθέντα έργα των 125 μικρών καλλιτεχνών της Ομογένειας που συμμετείχαν  στο Διεθνή Παιδικό - Nεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» μέσα από το σχετικό οπτικό υλικό που έχει αναρτηθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στο YοuTube.

 

Στο Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε εντός του 2020 από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, υποβλήθηκαν συνολικά 3.520 έργα από 30 χώρες.

Τα 125 έργα που διακρίθηκαν προέρχονται από παιδιά της Ομογένειας που κατοικούν στις εξής χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μεγάλη Βρετανία, Μπαγκλαντές, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και Χιλή.

 

Η αξιολόγηση των έργων πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους εικαστικούς και εκπαιδευτικούς, ενώ απεστάλησαν τιμητικοί έπαινοι στα διακριθέντα έργα ανά ηλικιακή κατηγορία, καθώς και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους νέους και τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης.

Με τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων τα διακριθέντα έργα των μικρών καλλιτεχνών πρόκειται να τυπωθούν σε ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα.

............

Από το Σχολείο «Όμηρος» διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν 6 έργα των μαθητών μας: Μπίμπλη Έλενα, Ντάικο Άμπρα, Φώτο Ιωάννα, Μάτκα Τζόρτζια, Σκέια Σάρα, Τζέγα Κατερίνα. Τα έργα τους, μπορείτε να τα δείτε στην αρχή του οπτικού υλικού που σας παραθέτουμε. Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές μας, τίμησαν τον εαυτό τους, το σχολείο τους, την πόλη τους και όλη την χώρα.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας κάθε επιτυχία και και τους συγχαίρουμε για το επίτευγμα τους αυτό.